Märklin 58133 Eksprestogvogn, DSG-spisevogn, DB

kr.3,750.00
VAT included Levering: 2 til 4 dage
SCHüRZEN-SPEISEWAGEN DB UDGÅET
Quantity
Last items in stock

  • Sikker betaling med E-Pay Sikker betaling med E-Pay
  • Pakker sendes med Postnord 1 - 3 dages levering. Pakker sendes med Postnord 1 - 3 dages levering.
  • 14 dage retur ret jævnfør købeloven. 14 dage retur ret jævnfør købeloven.

Spor: 1    Epoke: III   
 
Forbillede: DSG-spisevogn type WR4ü(e)-39 "Schürzenwagen". Bogie type Görlitz III, kraftig. Indsat hos Deutsche Bundesbahn (DB).
 
Model: Firakslet spisevogn med detaljeret indretning af spiserum, køkken og personalekupé. Indbygget indvendig belysning. Vogntag med påmonterede blæsere, T-formet komfur-skorsten og indbugtninger til holder for slutlys. Køkkenvindue med ventilationslameller. Vognovergange med bælge og stiger. Koblinger, der er ført i kortkoblingskulisse. Farbar mindsteradius 1.020 mm. Lob 73,4 cm.
 
Spisevognsklassiker i Bundesbahns fjerntrafik - Mitropa, der tidligere stod for bespisningen i togene, havde ladet bygge komfortable spisevogne, der passede til de strømlinjede eksprestogvogne (skørtevogne) fra DRG. Disse vogne, der blev sat i drift fra 1939, med en spisesal, der var opdelt i en ryger- og en ikke-rygerkupé, var oprindeligt udstyret med bogie type "Görlitz III schwer", der sørgede for højere kørselskomfort. Da vognene blev sat i tjeneste, var de udstyret med et køkken med et kulkomfur. Efter krigen ændrede man madlavningspladsen og udstyrede den med oliefyring. Senere blev der installeret elektrisk opvarmning, og bogien blev erstattet med type Minden-Deutz. Endnu langt ind i Bundesbahns tidsalder var disse køretøjer i drift efter adskillige tilpasninger alt efter de aktuelle krav.
 
Vognen kan sættes sammen med skørtevognsmodellerne 58131, 58132 og 58134 til en stilmæssigt korrekt DB eksprestogstamme fra den tidlige Epoke III.

Modellen produceres ikke mere.

MA58133
1 Item
New product