Viessmann 5095/5096 lyskurver

person Posted By: Theis Berantzino list In: Stort som småt On: comment Comment: 0 favorite Hit: 1052

Denne gang har vi valgt at beskrive et par produkter, der kan være med til at skabe lidt liv i gadebilledet, og som der bør være plads til på næsten ethvert modeljernbaneanlæg.

Viessmann 5095 indeholder 2 lyskurver med påmonteret fodgængerlys incl. elektronik til 269,-kr.

Viessmann 5096 indeholder 4 fodgængerlys uden elektronikenhed til 189,-kr. Der er tale om et supplement til 5095, og det kan som sådan ikke bruges alene, da der ikke er elektronik i sættet.

Der er tale om et interessant nyere produkt fra Viessmann, der fremstår i fin HO skala modsat tidligere produkter fra andre fabrikanter såsom Faller, Busch og Brawa.

For at kunne etablere et ”korrekt” lyskryds på anlægget, kræves der i praksis 2 stk. 5095.

Lyskurven forbindes til elektronikken ved at indsætte de 3 ledninger med modstande forenden i de respektive huller ud fra farvekodningen (rød/gul/grøn). Derefter forbindes elektronikken til en 16 volt transformator (eksempelvis Viessmann 5200). Den gule ledning tilsluttes fasen (gul bøsning) og den blå og den brune ledning tilsluttes til stel (brun bøsning/connector). I tilfælde af, at der tilsluttes til jævnspænding i stedet skal man være opmærksom på, at den brune og den blå ledning skal til pluspolen og den gule til minus. Herefter starter driften automatisk.

Hvis man ønsker et komplet vejkryds altså 4 veje er det som tidligere nævnt nødvendigt med 2 sæt af 5095. Disse synkroniseres ved at den blå ledning fra den ene elektronikenhed tilsluttes ovre i den anden elektronikenhed. Nu er de 2 lyskryds synkroniseret.

Der kan yderligere tilsluttes 2 fodgængersignaler pr. elektronikenhed, således at hver af de krydsende veje har 2 lyskurver til biler og 4 lyskurver til fodgængere (5096).  Skal der stå lyssignaler i stedet for lyskurver?

Viessmann lancerer her i 2019 et nyt produkt nr. 5094, der svarer til en 5095, men hvor der udover et fodgængerlys er 2 lyskurver på samme mast.

 

Vores vurdering af produktet

 

Vi giver produktet fra Viessmann 4 ud af 5 mulige ”tog”.

Bevæggrundene for de 4 ”tog” skal ses i lyset af, at produktet er utrolig flot i udførelsen, nemt at sætte op, Dog er der set ud fra et dansk synspunkt for få lyskurver til ”styring” af biltrafikken.

Vejledende pris i Togcenter Gentofte pr. 1. maj 2019 er 269,-kr. for Viessmann 5095 og 189,-kr. for Viessmann 5096.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December