Märklin 77502 Hunt'sche Bekohlungsanlage
Noch 7023245 RhB Bahnhof Filisur (Fertigmodell)
search

Spor og Baner

105,60 kr.
Bruttopreis Levering: 1 til 3 uger
Spor og Baner
Menge
På lager

 

Sikker betaling med E-Pay

 

Pakker sendes med Postnord 1 - 3 dages levering.

 

14 dage retur ret jævnfør købeloven.

Udkommer 6 gange om året.

Om bladet

Velkommen til Spor og Baner, dit aktive modeljernbaneblad.

Spor og Baner er et modeljernbaneblad, der vil se på aktuelle og historiske emner inden for denne hobby med et kærligt, kritisk og konstruktivt blik. Formen og stilen er ny, holdningen progressiv og dynamisk. Det er et magasin for det moderne menneske, der ønsker læsestof af kvalitet samtidig med en alsidig information om de mange sider af hobbyen. Jeg har valgt det moderne A4-layout, da det giver de bedste muligheder for et flot og tiltrækkende blad.

Spor og Baner nøjes ikke med at sidde bag computerskærmen og skrive af fra andre kilder, jeg rejser ud og møder folk i “modeljernbanemiljøet” – besøger klubber, privatpersoner, deltager på talrige messer, markeder og udstillinger og taler med alle, der vil tale med mig.

Trods det faktum, at jernbanen i dag spiller en underordnet rolle i trafikbilledet – dog fraregnet landsdelstrafikken og S-togene i København – er interessen for tog og jernbaner generelt større end nogensinde, og det samme gælder for modeljernbaner. Selvom de tider, hvor enhver rask dreng med respekt for sig selv havde en modeljernbane (eller “elektrisk tog”), er forbi, er fascinationen for de små tog steget, og “elektrisk tog” er i dag vokset til en hobby med en enorm udbredelse på verdensplan. Herhjemme kan man se udviklingen afspejlet i de henved 100 modeljernbaneklubber, der findes, og hvor mange af dem er af ganske ny dato. Modeljernbaner er nærmest blevet en lidenskab for mange, og fortolkningen af forbilledet er heldigvis mangfoldig. Modeljernbanehobbyen har utallige indgangsvinkler, og der er ikke én, der er den rigtige eller eneste saliggørende. I modeljernbanerummet er enhver sin egen herre (M/K), og man kan udleve mange af sine drømme eller visioner her.

Naturligvis følger jeg markedet tæt med omfattende nyhedsreportager og gennemgange af de væsentligste nyheder i ind- og udland. Og jeg bringer byggebeskrivelser, tips og vejledninger.

Spor og Baner har direkte kontakt til de største modeljernbaneproducenter og kan på den måde inspirere til og påvirke produktionen.

Spor og baner har tilknyttet en lang række af de bedste jernbaneskribenter, fotografer, modelbyggere og historikere, der deler ud af deres viden og erfaringer i alsidige beretninger og artikler.

Der er selvfølgelig også baggrundsreportager, interviews med nøglepersoner, hyggelæsning og rejseberetninger. Kort sagt alt det, der gør bladet til en oplevelse fra gang til gang!

Det overordnede mål for Spor og Baner er at informere på en reel, sober og grundig måde. Visionen er at udbrede kendskabet til og interessen for modeljernbanen, så flest muligt får øjnene op for denne skønne hobby. Det er også et mål at påvirke og præge udviklingen på markedet, hvad enten denne påvirkning sker direkte over for producenterne eller indirekte “bag kulisserne”. Bilfabrikken Citroëns grundlægger André Citroën havde det mål, at børns tredje ord næst efter “mor” og “far” skulle være “Citroën”. Jeg ser gerne, at det tredje ord, børnene lærer i dag, er “tog” eller ’jernbaner’ – også det lidt sværere ord “modeljernbaner”.

Nå, spøg til side – jernbaner og tog er populære i offentligheden, trods uheld, skandaler og bommerter, og den popularitet skal vi udnytte til at fremme interessen. Lad tusinde (model)jernbaner springe ud, lad os se mangfoldigheden og nyde rejsen, drømmene og realiteterne. Værsågod, stig indenfor i Spor og Baner og nyd de mange sider af jernbanens vidunderlige univers!

Flemming Søeborg
Redaktør af Spor og Baner

BANER
47 Artikel
Neuer Artikel